5 nasvetov kako postati dober član virtualnega projektnega tima

Post date: May 31, 2016 1:59:18 PM

Ali si želite postati zaupanja vreden član (ali manager) katerega koli projektnega tima?

1. Odzivajte se hitro: na e-pošto projektnega tima, zahteve, klice, četudi se odzovete z “ne” ali “trenutno nimam časa”. Najbolj pomembno je, da niste nevidni.

2. Naredite kar ste obljubili: ali najdite nekoga, ki bo z veseljem naredil namesto vas. Ali obvestite projektnega managerja, da ne boste mogli izvesti naloge. Pomembno je, da ne čakate do roka in potem iščete izgovore.

3. Pokažite entuziazem: tako boste vsakega drugega člana projektnega tima “potegnili” iz katerekoli težave, ki bi se utegnila zgoditi v času projekta. Ne bodite “mrtva riba” in ne sesajte energije drugim članom projektnega tima.

4. Ne skrivajte se za drugimi. Prevzemite odgovornost za svoj del projekta. „To ni bila moja naloga“ je slab izgovor za moralo projekta.

5. O vseh vprašanjih komunicirajte dovolj zgodaj: če je “v sobi slon” (oziroma nihče noče načeti vprašanja), ga izpostavite. Najbolje čimprej, da se lahko še vse stvari uredijo. Vsi bodo hvaležni.

Sam sem član več mednarodnih projektov (že več kot 15 let) in lahko vam zagotovim, da bo delo v projektnem timu zelo neprijetno, če ne boste upoštevali teh 5 nasvetov.

project management 5 tips