Vodja EU projektov

Kaj?

Izvedba: 

Dolžina (v živo): 

Dolžina (online): 

Jezik gradiv in izpita: 

Tedenska obremenitev: 

Učne vsebine:

Certifikat:

Dostop:

Za koga?

Vodja EU projektne pisarne ali projekta, pomočnik vodje EU projekta, koordinator projekta, administrator EU projekta, vodja raziskovalne skupine, projektni partner oz. vsi, ki bi to radi postali.  

Izobraževanje je namenjen vam, ki želite pridobiti informacije in znanje o vodenju evropskih projektov ali iščete dodatne vire sredstev za sofinanciranje projektnih idej

V okviru delavnice spoznate tudi praktične primere - vse od priprave prijave projekta pa do izdelave končnega poročila. Naloge vključujejo teme, kot so: pridobivanje in razumevanja razpisne dokumentacije, definiranja vsebine in ciljev projekta, planiranje projektnega proračuna in vrste upravičenih stroškov, planiranje in spremljanje dela projektne skupine in statusa projekta, poročanje, vrednotenja.

Seminar in delavnica sta primerna za zaposlene tako v zasebnih kot v javnih organizacijah. 

Prav tako je izobraževanje primerno za vse, ki želite izkoristiti znanje o vodenju evropskih projektov pri obstoječi zaposlitvi ali kot prednost pri nadaljnjih zaposlitvah oziroma referenci osebe, ki sodeluje na EU projektu kot vodja ali kot strokovnjak.

Predpogoji:

Zakaj bi se udeležili izobraževanja?

Namen izbraževalnega programa je podati znanje in dobre prakse o vprašanjih, kot so: 

Pridobite več sredstev preko EU razpisov in uspešneje vodite EU projekte.

Lokacija

Seminar poteka:

1. V prostorih GZS Centra za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, 1000 Ljubljana (uvoz iz Dimičeve ulice). Udeleženci imajo zagotovljeno brezplačno parkirišče. 

2. V vašem podjetju.

Termini v živo na CPU

Aktualni termini seminarjev/delavnic izobraževalnega programa, ki ga izvajamo v sodelovanju na CPU, so dostopni tukaj.

Izobraževanje običajno izvedemo 2x letno. 

Prosimo za prijavo vsaj 14 dni pred izvedbo.

Potek dela

Udeležencem bomo predstavili gradivo in praktične primere sprejetih in uspešno zaključenih projektov. Usposabljanje bo potekalo šest dni (3 dni v živo in 3 dni on-line) v slovenskem jeziku z razlago uveljavljenega angleškega izrazoslovja, od 12:00 do 15:00 v živo oz. 9:00 do 12:00 ure on-line. 

Udeleženci bodo prejeli 6-tedenski dostop do že vzpostavljene in uveljavljene spletne učilnice. V okviru spletne učilnice bodo udeleženci imeli dostop do spletnega gradiva v angleškem jeziku, primerov že izpolnjenih projektnih prijavnic, predlog za projektno vodenje in projektnih planov, do navodil za iskanje primernih razpisov in povezave do portalov, ki objavljajo razpise. Prav tako bodo prejeli dostop do elektronskega sistema za pripravo na ECQA izpit (v angleškem jeziku). Projektne naloge (logični okvir, finančni plan, …) pregledajo in ocenijo strokovnjaki in vam podajo komentar za izboljšanje.

Po končanem izobraževanju bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi

Na koncu izobraževanja boste tisti, ki boste želeli opravljati izpit za pridobitev naziva »ECQA certificirani vodja evropskih projektov«. Izpit boste opravljali (v angleškem jeziku) v elektronski obliki. Po uspešno opravljenem izpitu boste pridobili naziv »ECQA certificirani vodja evropskih projektov« in prejeli certifikat. 

Podrobna vsebina

PREDSTAVITEV EVROPSKIH PROJEKTOV

 

PROJEKTNI CILJI IN FINANCE

 SODELOVANJE

 VODENJE KAKOVOSTI

  

Pri vseh poglavjih predstavimo primere najboljših praks iz že sprejetih in uspešno zaključenih projektov.

Kurikulum

ECEUPM-Title page and introduction for TM(May2021).pdf

1. Prijava

Prijava na odprto izobraževanje na GZS-CPU (Ljubljana): tukaj.

Prijava na izobraževanje v vašem podjetju: kontakt.

Prijava na online izobraževanje >>

2. Plačilo

On-line učenje s pomočjo mentorja: 

V živo (GZS CPU) 

V podjetju:

Izpit:

Podaljšanje dostopa v spletno učilnico:

Dodatno online svetovanje:

Način plačila:

Sprejemamo plačila na:

3. Vstop v spletno učilnico

Po plačilu računa vam bomo poslali navodila za dostop do spletne učilnice.

4. Izpit in certifikacija

Certifikat prejmete, ko opravite ECQA izpit. 

Izpit

Na  koncu  seminarja in delavnice boste  tisti,  ki  boste  želeli  opravljati  izpit  za  pridobitev naziva »ECQA certificirani vodja evropskih projektov«, izbrali ustrezni termin tukaj. Izpit boste opravljali (v angleškem jeziku) popolnoma on-line. Po uspešno opravljenem izpitu boste pridobili naziv »ECQA certificirani vodja evropskih projektov« in  prejeli certifikat.

Predpogoj za opravljanje izpita so opravljenje vse naloge v spletni učilnici.Kaj pridobite s certifikatom?

Z ECQA certifikatom, pridobljenim po uspešno opravljenem izpitu, boste  lažje  dokazovali  primernost  za  sodelovanje  v  mednarodnih  projektih  kot enakopravni partnerji, prav tako pa boste lažje prevzemali koordiniranje evropskih projektov in mednarodnih konzorcijev.

Ne nazadnje – certifikat vam dvigne vrednost na trgu dela. Pridobitev certifikata je opcijska – za tiste, ki želijo več. 

Pri nekaterih javnih slovenskih in EU razpisih je možno pridobiti dodatne točke za izbor prijavljenih projektov, če projekt vodi oseba z ECQA certifikatom.

Več o ECQA >>

Predavatelji

Statistika in mnenja udeležencev

Statistike

Od 2009 smo izvedli:

- Slovenija: skupaj preko 200 udeležencev in 20 ponovitev

- EU+Slo: skupaj preko 1200 udeležencev in 60 ponovitev


Mnenja udeležencev

"Predvsem mi je bil všeč individualen in prilagodljiv pristop podaje informacij.

Ne maram predavanj, kjer predavatelj govori in koketira s tablo (projektorjem, prosojnicami,..) in svojo uro, temveč predavanja, kjer smo udeleženci tisti, ki narekujemo in sooblikujemo tempo, vsebino ki jo podate, poudarke."

Udeleženka izobraževanja, maj 2015

Kako naprej?

Če se vam ob branju utrnilo kakšno vprašanje, izpolnite spodnji obrazec ali nas kontaktirajte na katerikoli način (stran s kontakti). Z veseljem vam bomo svetovali.