Vodja za trajnostni razvoj

Kaj?

Izobraževanje ECQA Certificirani vodja za trajnostni razvoj (osnovni in nadaljevalni nivo) vključuje:

Za koga?

Izobraževanje je namenjeno vodjem organizacij in zaposlenim, ki skrbijo za trajnostni razvoj (Sustainability managers).

Zakaj bi se udeležili izobraževanja?

Z vašo udeležbo na izobraževanju pridobite znanja na področju trajnostnega vodenja. V vašem podjetju boste tako lahko več naredili na področju trajnosti. 

Učna pot

Priporočamo vam, da sledite učni poti:

1. korak: Nacionalno izobraževanje (IRDO):  "Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja",  v slovenščini

↓ 

Po prvem koraku se udeleženec odloči za specializacijo (SR ali SM) in EU certifikat:

↓ 

2.1 korak: ECQA izobraževanje "Vodja za družbeno odgovornost (ECQA Certified Social responsibility manager)", v angleščini

ali

2.2 korak:  ECQA izobraževanje "Vodja za trajnostni razvoj (ECQA Sustainability Manager - Foundation), v angleščini

↓ 

3. korak:   ECQA izobraževanje "Vodja za trajnostni razvoj (ECQA Sustainability Manager - Advanced)", v angleščini

Oblika izvedbe

Potek dela v spletni učilnici

Udeleženci prejmejo tudi dostop do spletne učilnice (6 tednov).

V okviru spletne učilnice imajo udeleženci dostop do učnih materialov, primerov izpitov, projektnih nalog. Projektne naloge pregledajo in ocenijo strokovnjaki in vam podajo komentar za izboljšanje. 

Ko udeleženec uspešno zaključi z vsemi nalogami, prejme potrdilo, da je opravil izobraževalni program.

Več o e-učenju si lahko preberete tukaj.

Potek dela v živo

Udeležencem bomo predstavili gradivo in praktične primere sprejetih in uspešno zaključenih projektov. Seminar bo potekal tri dni v slovenskem jeziku z razlago uveljavljenega angleškega izrazoslovja, od 9:00 do 16:00 ure. Gradivo je v angleškem jeziku in dostopno v spletni učilnici. Po končanem seminarju pridobite potrdilo o udeležbi.

Udeleženci prejmejo tudi dostop do spletne učilnice (6 tednov), ki vsebuje primere že izpolnjenih projektnih prijavnic, primere predlog za projektno vodenje, primere projektnih planov, navodila za iskanje primernih razpisov, povezave do portalov, ki objavljajo razpise.

V okviru spletne učilnice imajo dostop do učnih materialov, primerov izpitov, projektnih nalog. Projektne naloge (logični okvir, finančni plan, …) pregledajo in ocenijo strokovnjaki in vam podajo komentar za izboljšanje. 

Na koncu seminarja in delavnice boste tisti, ki boste želeli opravljati izpit za pridobitev naziva »ECQA certificirani vodja za trajnostni razvoj, izbrali ustrezni termin (razpisani ali po dogovoru) in izpolnili prijavnico. Izpit boste opravljali (v angleškem jeziku) v elektronski obliki in v nadzorovanem okolju. 

Podrobna vsebina

1. Prijava

Prijava na odprto izobraževanje na GZS-CPU (Ljubljana): trenutno ni razpisanih terminov.

Prijava na izobraževanje v vašem podjetju: kontakt.

Prijava na online izobraževanje >> 

2. Plačilo

On-line učenje s pomočjo mentorja:

V živo:

Izpit:

Podaljšanje dostopa v spletno učilnico:

Način plačila:

Sprejemamo plačila na:

+ provizija: TRR transfer: 0€, kreditna kartica and Paypal +18€ 

3. Vstop v spletno učilnico

Po plačilu računa vam bomo poslali navodila za dostop do spletne učilnice za osnovni nivo ali nadaljevalni nivo.

4. Izpit in certifikacija

Izpit

Na  koncu  seminarja in delavnice boste  tisti,  ki  boste  želeli  opravljati  izpit  za  pridobitev naziva »ECQA Certified sustainability manager«, izbrali ustrezni termin (razpisani ali po dogovoru) in izpolnili prijavnico. Izpit boste opravljali (v angleškem jeziku) v elektronski obliki in v nadzorovanem okolju (na CPU) ali popolnoma on-line. Po uspešno opravljenem izpitu boste pridobili naziv »ECQA certificirani vodja za trajnostni razvoj« in  prejeli certifikat.


Predpogoj za opravljanje izpita so opravljenje vse naloge.


Kaj pridobite s certifikatom?

Z ECQA certifikatom, pridobljenim po uspešno opravljenem izpitu, boste  lažje  sprejemali odločitve v zvezi s trajnostnim razvojem podjetja.

Ne nazadnje – certifikat vam dvigne vrednost na trgu dela. Pridobitev certifikata je opcijska – za tiste, ki želijo več. 

Več o ECQA >>

Kako naprej?

Če se vam ob branju utrnilo kakšno vprašanje, izpolnite spodnji obrazec ali nas kontaktirajte na katerikoli način (stran s kontakti). Z veseljem vam bomo svetovali.